De Voorwaarts 55 · 7321MA Apeldoorn · 055-368 46 11 · info@omnisportapeldoorn.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Wielerbaan Omnisport Apeldoorn weer in gebruik

Euforisch en enthousiast, en dat nog voor de officiële opening van 5 september. Omnisport Apeldoorn is er helemaal klaar voor: de heropening van de splinternieuwe wielerbaan. Met de organisatie van de prestigieuze UCI Wereldbekerwedstrijd in het weekend van 11 november heeft de wielerbaan direct de start die het wenst.

Leden van De Adelaar, de Apeldoornse wielervereniging die intensief gebruikmaakt van de wielerbaan, beleefden de primeur. Zij mochten nog voor de officiële opening (5 september) de baan een aantal keer uitproberen. “Een prachtige nieuwe baan, geweldig dat we weer de baan kunnen gebruiken”, aldus Hans van Bon, coördinator baanwielrennen bij De Adelaar tegenover De Stentor.

In de schijnwerpers

omnisport-apeldoorn-buitenkantToni Denneboom, vestigingsmanager van Omnisport Apeldoorn is eveneens euforisch: “De komende maanden zetten we de nieuwe wielerbaan op diverse manieren letterlijk in de schijnwerpers. Het afgelopen jaar is de baan vaak negatief in het nieuws geweest, het is nu tijd om vooruit te kijken en te genieten van mooie sport op de baan.”

Te beginnen met een officiële opening op 5 september. In de ochtend is er een besloten ‘Rondje van de Zaak’, waarbij bestuurlijk Apeldoorn tijdens een ontbijtsessie wordt bijgepraat over de nieuwe wielerbaan. Vervolgens wordt de baan officieel geopend met een persmoment.

Internationale topsnelheden

omnisport-apeldoorn-clinicsDaarna gaat het hard. Toni Denneboom: “Het is ons gelukt de maanden na de opening een aantal mooie evenementen aan te trekken. Zo vindt er 10 & 11 september een internationale jeugdwedstrijd plaats, genaamd ‘Sons and Daughters’. Nieuwelingen uit o.a. België, Wales en Nederland strijden hier tijdens een duur- & sprintwedstrijd om de medailles. In het weekend van 14 oktober krijgt het een vervolg in de zin van een jeugd driedaagse.
En het absolute sluitstuk van de openingsactiviteiten is de UCI Wereldbekerstrijd baanwielrennen in het weekend van 11 november. Onwijs mooi dat we zo snel na de opening dit prestigieuze evenement aan onze kalender kunnen toevoegen. Dit geeft aan dat de KNWU en UCI het volste vertrouwen hebben in de nieuwe baan.”

Toekomst

De toekomst van Omnisport ziet er dan ook goed uit. Eerder dit jaar heeft de evenementenlocatie zich al bijzonder goed op de kaart gezet met het succesvol hosten van de start van de Giro d’Italia, een evenement waar ook koning Willem-Alexander genoot van het bijzondere sportklimaat.

Naast topsport zet Omnisport ook in op andere elementen op het gebied van evenementen, van groot tot klein. “Wat veel mensen niet weten is dat Omnisport zich uitstekend leent voor kleinere zakelijke evenementen”, aldus Denneboom. “Een succesvolle formule is het combineren van een vergadering, congres of teamuitje met een sportieve activiteit, zoals een clinic. Op die manier wissel je serieuze zaken af met uitdaging. En daar zit veel overlap in: bij het baanwielrennen komt het aan op stuurvaardigheid, snelheid en tactisch inzicht.”

Wat Toni Denneboom nog te wensen heeft? “Het WK baanwielrennen, dat zou echt geweldig zijn!”.
Kijk op www.omnisport.nl voor een overzicht van alle evenementen en mogelijkheden.

De mooiste tijd beleef je bij Omnisport Apeldoorn, onderdeel van Libéma