De Voorwaarts 55 · 7321MA Apeldoorn · 055-368 46 11 · info@omnisportapeldoorn.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

Kaartverkoop UCI wereldbekerwedstrijd baanwielrennen start met early bird-tarief

Nu het programma voor de drie wedstrijddagen 11, 12 en 13 november bekend is, begint de organisatie vanaf vandaag met de kaartverkoop van de wereldbekerwedstrijd op de baan in Apeldoorn.  De organisatie verwacht de nodige olympische sterren te mogen begroeten op de nieuwe wielerpiste van Omnisport. Zo maakt Elis Ligtlee van de wedstrijd een eerste doel deze winter.

Olympisch kampioene

Komende winter hoopt de olympisch kampioene op de keirin op volle tribunes op de drie wedstrijddagen, 11 tot 13 november, zo vertelde de Eerbeekse bij de opening van de nieuwe wielerbaan begin september. “Ik weet van het Europees Kampioenschap in 2013 hoe bijzonder het is om voor eigen publiek te rijden in Omnisport en ik kijk er dan ook naar uit. Al voordat ik naar de Olympische Spelen van Rio afreisde, stond de wereldbekerwedstrijd met uitroeptekens in mijn agenda en daar heeft die gouden plak in Rio niets aan veranderd. Het zal me juist motiveren om straks op training de knop weer om te zetten en er weer vol voor te gaan.”

Programma

Hoewel de organisatie al tekende voor een wereldkampioenschap op de baan (2011), Europese Kampioenschappen (2011 en 2013), internationale baanontmoetingen voor junioren en menig Nederlandse titelstrijd is het voor het eerst dat in Omnisport een wereldbeker op de piste plaats vindt. De programmering start op vrijdag 11 november met de teamsprint (m/v), de scratch voor de mannen en het omnium voor de vrouwen. De zaterdag staan in het teken van het keirintoernooi en de 500 meter voor de vrouwen en de sprint, ploegachtervolging en puntenkoers voor de mannen. Op zondag is het de beurt aan de sprint en de puntenkoers bij de vrouwen en tenslotte het omnium, de keirin en de madison voor de mannen. Het omniumtoernooi wordt deze keer in één wedstrijddag en over vier onderdelen afgewerkt, zodat de gehele ontknoping op één dag te volgen is.

Kaartverkoop

De kaartverkoop begint vandaag. Tot en met 27 september is er een early bird-tarief voor de snelle beslissers. Kaarten zijn te koop via www.trackworldcup.nl. Hier is ook de exacte invulling van het programma nog eens na te lezen.

De mooiste tijd beleef je bij Omnisport Apeldoorn, onderdeel van Libéma