De Voorwaarts 55 · 7321MA Apeldoorn · 055-368 46 11 · info@omnisportapeldoorn.nl

Group

Ik wil een evenement organiseren

Meer informatie
Group

Ik exposeer op deze locatie

Meer informatie
Group

Ik wil de plattegrond van de locatie bekijken

Meer informatie
Menu

12 t/m 14 januari
Interland Junioren 2018

Een van de grootste toernooien van junioren op de baan

Met zo’n 140 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen is The International Contest for Juniors (Interland Junioren) na de Wereldkampioenschappen inmiddels een van de grootste toernooien voor junioren op de baan.

De belangstelling is steeds groter en dat is terug te zien in het aantal deelnemers. Voornamelijk de professionaliteit van het toernooi geeft het toernooi aantrekkingskracht. Als een junior door wil groeien naar de absolute wereldtop is ervaring nodig op een groot podium. Omgang met alle facetten die bij een groot toernooi horen zijn daar onderdeel van. Het feit dat dit toernooi daar verder op in gaat geeft dit toernooi een absolute meerwaarde voor de deelnemende junioren.

Een initiatief van de AR & TV De Adelaar i.s.m. Libema Profcycling, dat met de nodige moeite van de grond kwam, maar inmiddels dus uitgegroeid is tot een serieus toernooi op de kalender van vele internationale juniorenselecties. Zoals elk jaar zijn voornamelijk Duitsland en Groot-Brittannië weer goed vertegenwoordigd. Maar ook landen als Denemarken, Belgie en Frankrijk staan van 12 t/m 14 januari 2018 weer aan de start. Landen die in de loop der jaren al grote kampioenen hebben voortgebracht. En dat dit toernooi grote kampioenen heeft voortgebracht bewijst het rijtje van oud deelnemers: Een aantal bekende namen zijn: Laura Trott, meervoudig Olympisch (4x) en wereldkampioen (7x) . Toen ze bij ons startte nog onbekend, maar uitgegroeid tot een absolute grootheid in het baanwielrennen. Hetzelfde geldt voor de Deense Amalie Dideriksen 3x wereldkampioen op de weg, maar ook 1x WK op de baan – scratch. Dat is het leuke van deze wedstrijden: Toptalenten aan het werk zien en straks zien hoe zij zich verder ontwikkeld hebben.

Net als voorgaande jaren worden de wedstrijden weer verreden volgens een ander “format” dan gebruikelijk bij internationale toernooien. Het landenklassement is er niet. Hiervoor is gekozen om deelname ook voor de kleinere landen aantrekkelijk te maken. Zo is vorig jaar een afgevaardigde renner uit Barbados toegevoegd aan de deelnemerslijst. Daarnaast staat er geen limiet op het aantal deelnemers per onderdeel. Zoveel mogelijk renners wordt op deze manier de kans geboden zich internationaal te ontwikkelen.

Ook benieuwd naar de ‘’next generation’’ wereldkampioenen ? Kom dan van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari 2018 naar Omnisport Apeldoorn.

De mooiste tijd beleef je bij Omnisport Apeldoorn, onderdeel van Libéma